Registrácie motocyklov A2 a A3 za rok 2021

od autora: | 16. januára 2022

Kategórie umožňujúce jazdiť na prahu dospelosti (A2 od 18 rokov) a potom po akej takej dosiahnujte zrelosti (A3 od 24 rokov) sú najdiskutovanješie a obsahujú práve „tie pravé“ motocykle. Tak sa im pozrime na zúbok.
Registrácie kategórie A2 nepriniesli žiadne prekvapenie. Dominuje Honda nasledovaná Yamahou, spolu majú tieto dve značky presne polovicu trhu tejto kategórie. Oproti vlaňajšku získali väčší podiel na trhu. Medzi modelmi dominuje skúter Forza strednej kategŕie a omladenie pomohlo „malému“ Rebelovi opäť na prvé miesto. Motocykle sú zvýraznené bordovou farbou.
Registrácie A2 2021

Registrácie kráľovskej kategórie A3 ovláda tradične BMW so svojim GS-kom v sumáre, ale aj AfricaTwin od Hondy mala dobrý rok. V celkovom sumáre tak aj v tejto kategórii sa na prvé miesto dostala Honda, ktorá predbehla BMW. Aj tu má viac ako polovicu trhu trio značiek Honda, BMW a Yamaha. Majú spolu 52% podiel kategórie A3. Chytil sa aj Rebel 1100, a Harleyáci sa dali na enduro. PAN AMERICA dominuje predajom tejto značky. Aj veľký cruiser od BMW, R18, má svoj trhový koláč dobre rozbehnutý. CF Moto napriek kúpenej silnej podpore médií ostáva viac menej na minuloročných číslach s výbehovými modelmi. Pomaly zdražujú a novinky (stále nedokonale kopírujúce konkurenciu) sa už cenovo dotávajú na úroveň skutočných značiek. Zaznávaná a „pravými motorkármi“ opovrhovaná Honda NC750 je trhovou stálicou v čele rebríčka. Asi jazdia na dvoch kolesách aj neortodoxní fanúšikovia jednej stopy 🙂
Registrácie A3 2021

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.