Registrácie motocyklov 2017 podľa modelov značiek

od autora: | 31. marca 2018

Každá značka na slovenskom motocyklovom trhu má svojich ťahúňov. V registráciách dominujú Nemci a Japonci, v skútroch a štorkolkách má svoj podiel aj Čína. Ako sa teda darí jedotlivým modelom značiek?Vytvorili sme prehľadné tabuľky modelov podľa jednotlivých značiek. U niektorých je prehľad modelov dlhší, u niektorých dvojriadkový. Ostatné značky majú predaje mizivé aj podľa modelov.

Niektoré slávne značky sa do zoznamu dostali len vďaka svojmu menu. Ide napríklad o MV Agusta, alebo Jawa, Benelli, Moto Guzzi alebo Indian. Tieto majú slabé predaje napriek tomu, že aj v motoristických časopisoch dostávajú veľa priestoru. Poľsko čísnky ROMET je zasa časopismi ignorovaný.

2 názory na “Registrácie motocyklov 2017 podľa modelov značiek

  1. bledemon

    pěkný přehled. Uvedeny jsou pouze NOVÉ nejeté kusy, že? Divný, že motoride mají některé skútry mnohem úspěšnější, každopádně XV700 mají určitě chybný název (to je staré virago z 80.let), kusy odpovídají MT-09

    1. motorklub Autor článku

      Áno, jedná sa o registrácie nových motocyklov z policajnej evidencie. Skútre sú podľa všetkého zmanipulované importérmi (za jeden názov skrytých viac modelov), aby sa dostali nahor. Novinári sa v tom neradi rýpu, však chcú niečo dostať na testovanie 🙂 Pritom práve Sym má v označení podľa polície najväčší neporiadok. Aj ja si myslím, že je to MT-09ka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.