XI. zraz JAWA 500 OHC 2020 Dolný Kubín

od autora: | 16. septembra 2020

Tradičné stretnutie JAWA 500 na severnom Slovensku sa konalo aj tento rok. Napriek korone sa podarilo zabezpečiť hojnú medzinárodnú účasť. Spolu sa predstavilo 38 motocyklov s legendárnym označením 500 OHC.

Organizátor, Ing. Vladimír First, sa tentokrát rozhodol pre sobotnú výstavu v Dolnom Kubíne na Hviezdoslavovom námestí dňa 5.9.2020. Slnenčná septembrová sobota ako stvorená pre kochaciu jazdu po Liptove a Orave. Motorkári sa zišli vo veľkom počte z Čiech, ale stroje prišli aj zo Švajčiarska a Nemecka. Počas hodinovrej výstavy v centre D. Kubína prebehlo aj ocenenie troch strojov, ktoré dostali cenu primátora mesta. Ocenené boli mladé dievčatá, ktoré prevzali stroje po svojich otcoch a dedoch. Zaujímavosťou je, že dievčina prišla na stroji po vlastnej osi až z Prahy. Na niekoľko desaťročí starom stroji celkom odvaha. Keď je chuť, nie sú na cestovanie potrebné stovky koní, stačí aj skromných 26 🙂
Po ocenení a výstavke pre verejnosť sa kolóna historických strojov pobrala na okruh cez Lúčky-Kúpele, ďalej na Bešeňovú, cez horský prechod Huty do Zuberca a cez akvapark Oravice hornou Oravou späť.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.